Borçlar hukuku, bir özel hukuk dalıdır ve eşitler arasında meydana gelen ve borç ilişkisi adı verilen hukuki ilişkilerin incelendiği bir disiplindir. Borçlar Kanunu özel hukukta borçlar hukukuna kaynaklık eder ve borçlar hukuku alanına giren borç ilişkilerini düzenleyen bir kanundur. Borç ilişkisi kavramı, özel hukuk açısından tanımlandığında, alacaklı ve borçlu adı verilen iki taraf arasında meydana gelen ve borçlu olan tarafın alacaklıya karşı belli bir davranış biçiminde (edimde) bulunmakla yükümlü olduğu, alacaklının da borçludan bu davranış biçiminin yerine getirilmesini isteyebileceği (ifayı talep edebileceği) hukuki bir bağdır. Borçlar Hukukunun temel mevzuatı 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu ve bu kanunun ayrılmaz bir parçasını teşkil eden 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunudur. Borçlar Hukukunu düzenleyen borçlar kanununda temel borç ilişkileri ile belirli başlı sözleşme türleri hakkında düzenlemelere yer verilmiştir.
Türk Borçlar Kanunu temel borç ilişkilerini belirli ana başlıklar altında şöyle düzenlemiştir.
● Sözleşmeden Doğan Borçlar
● Haksız Fiilden Doğan Borçlar
● Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borçlar
A&E Hukuk ve Danışmanlık olarak aşağıda belirtilen alanlarda hukuki danışmanlık ve taraf vekilliği hizmetleri sağlanmaktadır:
● Haksız fiilden, sebepsiz zenginleşmeden, kaynaklanan ihtilaf halinin yargı kararı ile çözümünde taraf vekilliği üstlenmek,
● Borçlar Kanununun özel hükümlerinde düzenlenmiş olan taşınır ve taşınmaz satımı, bağışlama, kira, hasılat kirası, ariyet, ödünç, hizmet, istisna, yayım, vekalet, tellallık, vekaletsiz iş görme, komisyon, ticari mümessiller ve ticari vekalet, havale, emanet, kefalet, kaydı, hayat ile irad, ölünceye kadar bakma sözleşmesi ve diğer tüm kanunlarda yer alan sözleşmelerin hazırlanması.
Danışmanlık ve avukatlık hizmeti almak için lütfen büromuzdan randevu talep ediniz.